Open Monumentendag 2021

Buiten
Elk heel uur een rondleiding (20 a 30 min.) vanaf 10 uur. Laatste om 16u

13.30 – 14.30 “Wat doet geschiedenis” (filosoferen en rondwandelen voor kinderen van 8-13jr.)

Ism Denkkrachtcentrale (Doenja Heemsbergen) organiseren we een filosofische middag voor kinderen (± 8-13 jr) rond het thema Geschiedenis. Op misschien wel het bijzonderste plekje van Amsterdam ben je van harte welkom om rondzwervend jouw eigen vragen te vinden en te onderzoeken. Op deze inspirerende plek ontdek je vast hoe heerlijk het is om samen stevig te denken!

Binnen
11.00 / 13.00
Vertoning Documentaire : “De Klimop rouwt nog steeds” 52 minuten, 2007, Barbara den Uyl.

12.00
Schrijver/kunstenaar uit de buurt Emily Kocken leest voor uit haar recente roman Lalalanding (Uitgeverij Querido 2021) en vertelt over haar jarenlange band met ’t Huis te Vraag. Een plek waar ze wandelt, schrijft en soms voorleest. Haar eerste auteursfoto is in de tuin genomen. Daarnaast is ze cellist, en speelde ze Bach voor Willemijn, buiten, terwijl Léon binnen in de kamer lag te luisteren. www.emilykocken.nl

15.00
Vertoning Documentaire : “De Klimop rouwt nog steeds” 52 minuten, 2007, Barbara den Uyl. Met inleiding door Barbara den Uyl en Willemijn van der Heyden.
Filmmaker Barbara den Uyl laat de kijker kennismaken met twee eigenzinnige mensen, verbonden in een bewonderenswaardig huwelijk, op een schitterende, betoverende plek. Een plek waar wonen en werken, leven, doodgaan en begraven op unieke wijze samenkomen.
Epiloog door Katja Kandelaars en Patrick van Ginkel van Stichting Huis te Vraag

Muzikale intermezzo
Pianist: Joop de Hoop

Foto’s en prenten van Huis te Vraag: Verleden, heden en toekomst.

 

Algemene info:
We volgen de richtlijnen van het RIVM, houdt de website van Open Monumentendag in de gaten voor het laatste nieuws ivm eventueel het vooraf reserveren om deel te nemen aan de rondleiding en/of het programma binnen.

https://www.openmonumentendag.nl/comite/amsterdam/

 

Open Monumentendag 2021: Buiten Buurten
https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/monumenten/erfgoed-week/huis-te-vraag/

https://www.openmonumentendag.nl/monument/30-begraafplaats-huis-te-vraag/

 

Datum

sep 12 2021
Expired!

Tijd

10:00 am - 5:00 pm