Ode aan de Dode

Voor de gevlogen Paradijsvogels
Een plek van bezinning
Verstilling
Beminning
Brand een kaars
Eer wat was
en voor altijd anders is
Adem
Zit, zing,
Voel je vrij
Doe wat bij jou past
LIEFDE

Tekst: Marloes Lagaaij

Op 5 november 2023 wordt de eerste editie van Ode Aan De Dode gehouden
bij Huis Te Vraag in Amsterdam.
Het wordt een bijzondere dag over het leven nu en dat geweest is, waar rouw
en viering hand in hand gaan. Met theater, poëzie en zang worden dierbaren herdacht en het leven gevierd. Een dag vol inspiratie en bezinning. Ode Aan De Dode is een platform in wording waar de dood, rouw en het leven centraal staat. Een plek voor verbinding, verwondering, bezinning, om te inspireren en te reflecteren. Een eerbetoon aan een ieder om ons heen en de dierbaren die zijn heen gegaan.
Een platform voor een gesprek over leven en dood, om rouw te delen, troost te bieden. En het leven vieren, te beginnen met de jaarlijks terugkerende dag: Ode aan de Dode.
Als je erbij wil zijn kun je je aanmelden door een email sturen naar: joyce@vansaane.co
(Er is een beperkt aantal plaatsen)

JOYCE VAN SAANE
Ik ben Joyce van Saane en in het dagelijkse leven vormgever en ontwerper
van interieurs voor diverse bedrijven en instellingen. In 2004 studeerde ik af
aan de Design Academy in Eindhoven.
Als eindexamen werk maakte ik het boek ‘Finishing Touch’. Als resultaat van een onderzoek naar verschillende manieren van afscheid nemen. Met daarin een verzameling van eigen bedachte rituelen, concepten en vormgeving rondom afscheid.
De directe aanleiding hiervoor was het verlies van mijn broer Siebe. Dit was de eerste keer dat ik met een dergelijk verlies te maken kreeg.
In dit rouwproces heb ik me vaak erg eenzaam gevoeld. Nog steeds merk ik dat mensen het moeilijk vinden om over rouw te spreken, maar als rouw gedeeld kan worden werkt het verbindend en helend. Met dit platform, Ode Aan De Dode, wil ik bijdragen aan het bespreekbaar maken van verlies en alles wat daarbij hoort.

 

 

Datum

nov 05 2023
Expired!

Tijd

2:30 am - 10:30 pm