Lezing: Biodiversiteit in je tuin

Deze middag is Groene Buurten te gast in ons Open Huis. Met onder andere Luc Hoogenstein die vertelt over de 1.000 soorten in zijn tuin.

Biodiversiteit in je eigen tuin
Hoe richt je de tuin biodivers in? Welke planten, struiken of bomen zijn goed voor bijen, insecten en vogels? Hoe kun je diervriendelijk tuinieren? Als je weet hoe het werkt, valt het allemaal reuze mee. En het hoeft niet allemaal in één keer. Een inspirerende middag met veel voorbeelden en praktische tips van ervaren professionals. Met als bonus Luc Hoogenstein die alles vertelt over zijn stadstuin en Remco Daalder over de weerbaarheid van de natuur.

Luc Hoogenstein over 1.000 soorten in zijn tuin
Hoeveel soorten leven er nou in de gemiddelde stadstuin? Meer dan je denkt! Luc Hoogenstein, bioloog, wilde dat wel eens onderzoeken en ging de uitdaging aan om binnen één jaar 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. Het resultaat was overweldigend: hij vond in zijn gewone stadstuin meer dan 1500 soorten! Hij schreef er het boek Mijn 1000 Soorten Tuin over en deelt zijn ervaringen ook graag met ons.

Remco Daalder over de weerbaarheid van biodiversiteit
Voormalig stadsecoloog Remco Daalder vertelt over de weerbaarheid van de natuur. Planten en dieren zijn bereid om alle kansen aan te grijpen, maar dan moeten wij ze die kansen wel bieden. Hoe doe je dat dan?

Het lezingenprogramma duurt van 15:00 – 17:00 uur. Aansluitend wandelen we samen nog door de heel mooie tuin.
Aanmelden via info@groenebuurten.nl.

Meer info: https://groenebuurten.nl/agenda-item/lezing-biodiversiteit-in-je-tuin/

In het kader van het project Tegels eruit, groen erin! in Zuid

Datum

mrt 09 2023
Expired!

Tijd

3:00 pm - 5:00 pm