Expeditie met evolutiebioloog Menno Schilthuizen (Naturalis)

We gaan op expeditie met evolutiebioloog Menno Schilthuizen van Darwin in de Stad! Een zogenaamde MINI-TAXON, https://taxonexpeditions.com/our-team/ waarin we op zoek gaan naar nieuwe en minder bekende soorten insecten en andere kriebelbeestjes. Wie weet wat we gaan vinden! Gevolgd door een lunchlezing, o.a. met stadsecoloog Geert Timmermans.

Op dinsdag 6 juni zijn we te gast in het Westerpark & de Spaarndammerbuurt en op woensdag 7 en donderdag 8 bij begraafplaats Huis te Vraag. Tijdens je zelf meegebrachte lunch wordt er een lezing gehouden voor zowel de ochtend als de middag groep (beide max. 15 personen). De dagen en momenten zijn los te volgen- meld je dan ook voor elke activiteit apart aan via de groene button onderaan de desbetreffende pagina. Dichter op de datum ontvang je van ons een email met de precieze locaties waar we afspreken.

Hoe ziet de dag eruit? En wat ga je meemaken?
Je begint bij je voordeur (of in je huis) door op zoek te gaan wat er in en om jouw huis leeft aan kruipertjes en onder begeleiding van Menno Schilthuizen & zijn team plus Geert Timmermans gaan we op een aantal locaties in de stadsnatuur op zoek. Het doel is niet persé een nieuwe soort lieveheersbeestje voor Amsterdam te ontdekken, maar je zal vast verstelt staan hoeveel verschillende soorten kriebelbeesten Amsterdam eigenlijk rijk is! Kortom: een ontdekkingsreis in je eigen stad!

* Deze activiteit wordt georganiseerd vanuit het Groenpunt020.

Kosten: gratis, wel even aanmelden: 
-woensdag 7 juni in de ochtend (9:00-12:00)Meld je aan
of in de middag (13:00-16:00) Meld je aan
-donderdag 8  juni in de ochtend (9:00-12:00)Meld je aan
of in de middag (13:00-16:00) Meld je aan 

Datum

jun 07 - 08 2023
Expired!

Tijd

9:00 am - 4:00 pm